Які наслідки будуть, якщо не оновити військово облікові дані у ТЦК за новим законом протягом 60 днів

У Верховній Раді 11 квітня прийняли новий мобілізаційний законопроект №10449.

Мобілізаційний закон на законодавчому рівні зобов’язує всіх чоловіків протягом 60 днів прийти та оновити військового облікові дані у ТЦК. Але які наслідки будуть, якщо проігнорувати дану вимогу читайте в нашому матеріалі.

Закон вступить в силу уже в середині травня, але ключовою датою буде середина липня, саме тоді закінчиться 60 денний термін коли всі військовозобов’язані повинні були оновити свої дані у ТЦК.

Можна припустити, що багато українців проігнорують дану вимогу, адже якщо у них немає відстрочки, то їх чекає мобілізація.

Отже, перше що загрожує чоловіку, якщо він не оновить дані у ТЦК це штраф у 1700 гривень. Але слід нагадати, що 10 квітня у Верховній Раді ухвалили нові штрафи за ухилення від військового обліку. Зараз законопроєкт №10379 готується до правок і другого читання, після його ухвалення та публікації штраф за ухилення від військового обліку становитиме від 17 до 25 тисяч гривень. Також військовозобов’язаного через суд можуть обмежити в праві керувати автомобілем.

Якщо і це не спрацює, то за законом у поліції буде право під час будь-якої перевірки затримати військовозобов’язаного. який не оновив свої дані та доставити його до ТЦК.

Слід зауважити, що не тільки жорсткі міри прийняли депутати в законі, а й заохочення. Сумарно за законом військові на нулі будуть отримувати під 200 тисяч гривень зарплати у вигляді наступних виплат:

  • 20 – 25 тисяч гривень зарплата
  • 100 тисяч гривень бойових
  • 70 тисяч гривень за службу на нулі

Також читайте:

Відтепер у простих громадян можуть забрати автомобіль на потреби армії.

Замість категорії “обмежено придатний”  в Міністерстві оборони хочуть запровадити інші статуси для чоловіків.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.