Штурм паспортних столів після ухвалення закону про мобілізацію: що відомо

Після того, як Верховна Рада, нещодавно ухвалила закон про посилення мобілізації, в країнах Європи утворилися величезні черги до паспортних столів. Українські чоловіки оновляють свої документи поки закон не втупив в силу.

Зокрема, очевидці повідомляли про стометрові черги біля паспортних столів у Празі. Однак, подібні черги є і в інших європейських містах де проживають українські чоловіки.

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила в другому читанні резонансний законопроєкт щодо удосконалення мобілізації. У ньому  передбачається обмеження в наданні консульських послуг військовозобов’язаним українським чоловікам за кордоном, які не оновлять військово облікові дані в ТЦК. У результаті, ухилянти за кордоном стікаються до паспортних столів, щоб оновити свої документи, доки новий закон не набрав чинності.

Адже з набуттям чинності закону всі військовозобов’язані українці повинні стати на військовий облік і у разі потреби їх можуть призвати на війкову службу. Якщо вони проігнорують дану вимогу, то їм буде відмовлено в консульських послугах. Це означає, що вони не зможуть отримати жодного нового документу і відтак будуть змушені перейти за кордоном на нелегальне становище. У результаті чоловіки не матимуть права на отримання допомоги біженцям і легальну роботу.

Також читайте:

 В Верховній Раді хочуть розглянути закон про демобілізацію.

В Україні заявили про цифровізацію даних чоловіків.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.