В Україні заявили про цифровізацію даних чоловіків: інформація про електронні повістки

Міністерство оборони України повідомило про перезапуск електронної системи “Оберіг” та цифровізацію даних всіх чоловіків. Також з’явилася інформація про електронні повістки, які давно планували запровадити в Україні.

У міністерстві зазначили, що зараз зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян, які підлягають мобілізації у всіх областях України.

Заступник Міністра оборони України Іван Гаврелюк розповів, що система «Оберіг» призначена для цифрового управління кожним окремим суб’єктом на всіх етапах мобілізації. Тобто, всі етапи мобілізації будуть відображатися в системі “Оберіг”, наприклад:  висновок ВЛК, де проходить службу військовозобов’язаний, чи має бронь тощо.

За словами посадовця, у більшості регіонів вже налагоджено процес подання інформації про статус проходження комісії ВЛК. Проте для більшої ефективності заплановано збільшення потужності команд, що працюють у ТЦК, та переведення процесу мобілізації у цифровий формат. Мета цифровізації військової справи полягає в тому, щоб забезпечити ефективність і прозорість на кожному етапі –  від мобілізації до звільнення з військової служби.

Чи отримають українці електроні повістки 

Адвокат Марія Левченко звертає увагу на новий закон, який підписаний президентом Володимиром Зеленським. Він запровадив електронні кабінети для військовозобов’язаних. Тому в соціальних мережах активно розганяється інформація, що електроні повістки все-таки будуть надсилати на електронний кабінет військовозобов’язаного.

Марія Левченко заспокоїла громадян та з впевненістю заявила, що дану ідею було давно відкинуто депутатами і в законопроекті немає ніяких пунктів щодо електронних повісток.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.