Відтепер у простих громадян можуть забрати автомобіль на потреби армії: подробиці

У новому законопроекті про мобілізацію, який нещодавно підтримали депутати, чітко прописано, кого можуть зобов’язати віддати автомобіль на потреби армії.

Подробиці

Військово-транспортний обов’язок відповідно до нового закону зобов’язує громадян ділитися власним транспортом із військовими. У законопроєкті йдеться як про підприємців, так і про фізичних осіб.

Щодо підприємств та організацій, то норми безоплатного вилучення будуть визначатися у відсотках за галузями економіки.

Обсяг, тип та марку автомобіля буде визначати мобілізаційний план України, норми подаватимуть територіальні центри комплектування (ТЦК). Тобто, якщо ТЦК певної області вирішить, що їхнім формуванням потрібно тисяча автомобілів, то цю кількість збиратимуть з організації та фізичних осіб.

Важливо зазначити, що всі ці правила існували і раніше, але у новому законопроекті додати, що автівку можуть вилучити у простих громадян, якщо вони мають у власності два і більше автомобілі. Тих, хто має у власності один автомобіль не чіпатимуть.

Транспортні засоби, які призначені для військових потреб не можна відправляти за межі України, продавати їх та переоформлювати. При поверненні власнику автомобіля, всі пошкодження повинні компенсувати. Після оголошення демобілізації транспорт повинні повернути після 30 діб.

Також читайте:

Які зміни настануть для чоловіків після набрання чинності нового мобілізаційного законопроекту.

Парламент у першому читанні схвалили законопроект, який збільшує штрафи для чоловіків у разі порушень правил мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.