Від 17 тисяч гривень: чоловіків хочуть штрафувати за неповідомлення ТЦК про зміну адреси

У Верховній Раді планують посилити відповідальність за недотримання правил військового обліку та мобілізаційного законодавства.

Про це пише “Судово-юридична газета”.

Повідомляється, що комітет Верховної Ради хоче внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, Це стосується відповідальності за порушення законодавства про військовий облік та мобілізацію. А саме, хочуть значно підвищити штрафи за ігнорування військового обліку. Адже на думку депутатів, на сьогоднішній час штрафи значно малі, чим користуються чоловіки-ухилянти.

Отже, комітетом запропоновані наступні штрафи:

  • У разі ігнорування першої повістки штраф повинен бути мінімум 17 тисяч гривень. Сьогодні штраф складає від 1700 до 3400 грн.
  • За ненадання інформації про зміну адреси проживання військовозобов’язаним чоловіком, штраф становитиме від 17 тисяч до 25,5 тисячі гривень під час воєнного стану.

Отже, якщо громадянин не з’явиться за повісткою до ТЦК або не поновить дані про свою справжню адресу проживання, спочатку до нього застосують штраф у зазначеній сумі — мінімально 17 тисяч грн“, — ідеться в матеріалі.

Документом також передбачено, якщо дані містяться в Реєстрі військовозобов’язаних «Оберіг» і Міноборони може їх отримати автоматично, то штраф, наприклад, за те, що людина не оновила свої дані, які й так є в Реєстрі, накладатися не повинен.

Також читайте:

Командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк, звернувся до чоловіків, щоб ті не чекали повістки і поповнювали ряди в армії, адже сьогодні відчувається гостра нестача людей.

В Комітеті національної безпеки працюють над мотиваційним пакетом, в якому передбачаються різні бонуси для чоловіків, які вступлять до ЗСУ.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.