Батіг і пряник для військовозобов’язаних чоловіків: які заохочення обіцяють нардепи

У Верховній Раді розуміють, що не тільки обмеженнями та покараннями можна змусити чоловіків вступати до лав ЗСУ, гроші та різні бонуси теж можуть відіграти значну роль у поповненні армії.

Таким чином, в Комітеті національної безпеки розробили мотиваційний пакет для чоловіків, який повинен заохотити їх до служби в армії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народна депутатка Ірина Фріз.

Як зазначили в Комітеті національної безпеки, вони хочуть підвищити мотивацію до військової служби чоловіків. Тому в мотиваційному пакеті передбачається матеріальна винагорода, соціальні гарантії, додатковий контроль за навчанням і підвищення престижу військової служби.Також пропонується встановити виплати військовослужбовцям та командирам за знищення та захоплення ворожої техніки. І мабуть, найголовніший пункт, це урегулювання специфіки служби. Тобто, якщо військовослужбовець знаходиться на бойовому завдані, то один місяць такої служби рахується за три.

Перелік всіх заохочень, які пропонує Комітет:

  • Громадяни, які виявлять бажання укласти контракт з Міноборони, зможуть обрати підрозділ із переліку, затвердженого Генштабом.
  • Передбачено щомісячні доплати, розмір яких визначає Кабмін
  • Військовослужбовцям, які виконують бойові/спеціальні завдання у зоні бойових дій, виплачуватиметься одноразова винагорода у розмірі 70 000 гривень за кожні 30 сумарних днів такої служби.
  • Встановлено винагороди за знищення/захоплення озброєння та військової техніки противника у розмірі від 4 до 80 прожиткових мінімумів.
  • Щомісячна виплата 10 000 гривень за особливості проходження служби для більшості військовослужбовців.
  • Право  в отриманні компенсації в розмірі 50% від початкового внеску по іпотеці та додатково 100 000 гривень після першого та другого років служби.
  • Відстрочка за штрафами, пені та відсотками за кредитами(крім кредитів на житло та авто).
  • Один місяць зарахують за три місяці під час проходження служби, протягом якого особа брала безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України.

Повідомляється, що остаточну редакцію мотиваційного пакета приймуть на наступному засіданні Комітету.

Також читайте:

У Верховній Раді повідомили, хто зі студентів буде мати право на відстрочку, а кого мобілізують. 

З якими хворобами хребта не будуть мобілізувати в армію.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.