Хто найбагатша людина у 2024 році

Згідно з даними Bloomberg Billionaires Index, французький бізнесмен Бернар Жан Етьєн Арно замінив засновника Amazon Джеффа Безоса в рейтингу найбагатших людей у ​​світі, володіючи приголомшливими 197 мільярдами доларів. Арно є засновником і головою LVMH, найбільшої у світі імперії предметів розкоші, якій також належить Louis Vuitton.

Щоденний рейтинг Bloomberg, який оновлюється наприкінці кожного торгового дня в Нью-Йорку, показав, що Арно отримав 1,93 мільярда доларів за день, щоб досягти першого місця. Тим часом Безос, який займав перше місце, втратив близько 755 мільйонів доларів, щоб опинитися на другій позиції. Зараз капітал Безоса становить 196 мільярдів доларів.

Хто такий Бернар Арно

Арно є головою LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. У 2022 році компанія отримала дохід близько 83,4 мільярда доларів США від 75 брендів моди та косметики. Арно контролює близько половини імперії.

Паризький бізнес-магнат одружений на піаністці Хелен Мерсьє і має п’ятьох дітей. Усі його діти працюють у LVMH. Примітно, що компанія придбала американський ювелір Tiffany & Co у 2021 році за колосальні 15,8 мільярда доларів, що вважається найбільшим придбанням бренду класу люкс.

Хто п’ять найбагатших людей

За Арно і Безосом на третьому місці йде генеральний директор Tesla Ілон Маск . Маск займав перше місце понад дев’ять місяців поспіль до 5 березня, коли акції Tesla впали після повідомлення про те, що поставки з її заводу в Шанхаї впали до мінімуму за більш ніж рік.

Після Маска генеральний директор Meta Марк Цукерберг посів четверте місце з 178 мільярдами доларів, отримавши приблизно 2 мільярди доларів з моменту останньої зміни.

Дані показали, що співзасновник Microsoft Білл Гейтс на даний момент займає п’яте місце, загальний капітал якого становить 148 мільярдів доларів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.