В рейтингу найбагатших людей світу змінився лідер

5 квітня Bloomberg оновив рейтинг найбагатших людей світу.

Відтак, в цьому році, першою найбагатшою людиною світу став Бернар Арно, глава LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton) зі статком 223,4 млрд доларів, та засновник Amazon.com Іфф Безос зі статком 207,3 млрд доларів.

А от Марк Цукерберг, засновник Meta (Facebook, Messenger, Instagram і Meta Audience Network), випередив Ілона Маска і посів третю позицію.

На початку березня Маск займав верхню сходинку рейтингу, але опустився на четверте місце, оскільки ціна акцій компанії різко впала після повідомлень ЗМІ про те, що Tesla Inc. відмовилася від планів виробництва дешевших автомобілів.

Загалом статки Ілона Маска впали на 48,4 млрд доларів у 2024 році, але статки Цукерберга зросли на 58,9 млрд доларів, оскільки Meta Platforms Inc. досягла нових рекордів.

Упродовж останніх років, в рейтингу найбагатших людей світу, між Цукербергом та Маском динаміка постійно міняться. Особливо, це помітно було ще в листопаді 2020 року. Тоді Цукерберг навіть не входив до трійки найбагатших людей світу, хоча раніше він випереджав Маска і лідирував.

Видання пише також, що чистий капітал Маска може зазнати ще більшого удару після того, як суддя в Делавері скасував його платіжний пакет Tesla на 55 мільярдів доларів. Це, тому що, Bloomberg Billionaires Index продовжує використовувати опціони з цього пакету зарплат, які є одними з найбільших активів Маска, у розрахунках його багатства.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.