Українські пенсіонери можуть отримати грошову надбавку від ООН

Деякі пенсіонери, особливо внутрішньо переміщені особи, отримають грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП). Про це повідомив Пенсійного фонду України.

Ця програма в нашій країні діє вже другий рік. У 2023 році матеріальну допомогу від організації отримали 278 тисяч українських пенсіонерів. Цього року очікується, що її отримають близько 350 тисяч українських пенсіонерів.

Цю виплату отримають громадяни, які проживають на територіях, де ведуться бойові дії або в прифронтовій зоні. Також її виплачуватимуть тим пенсіонерам, розмір пенсії яких не перевищує 3250 гривень.

Хочемо зауважити, що громадяни, які вже отримували виплати від ООН чи інших міжнародних організацій, а також ті хто оформив виплату для внутрішньо переміщених осіб, не отримають дану допомогу.

Розмір допомоги визначається виходячи з різниці між фактичною пенсією громадянина та сумою 3250 грн. Тобто, якщо ваша пенсія 2500 гривень, то ви отримаєте 750 гривень надбавки від організації (3250 -2500 = 750 грн).

Також зверніть увагу, що нарахування відбувається автоматично. Пенсіонерам не треба йти до ПФУ та оформлювати будь-які документи.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.