Українцям повідомлять, чому вони не можуть продати автомобілі у “Дії“

“Дія”, це найпопулярніший державний додаток, яким активно користуються майже всі українці. Одна із послуг, яка має великий попит у  “Дії” – це продаж та купівля авто.

Багато українців жаліються, що система часто відмовляє провести операцію з продажу чи купівлі автомобіля через державний додаток “Дія”.  На відмову можуть бути багато причин: неоплачені штрафи за порушення ПДР, виконавчі провадження, заборгованість по аліментах тощо. Про деякі з них людина може не здогадуватися і отримати відмову без пояснення. Тому, щоб вирішити цю проблему в додатку “Дія” працюють над запровадженням функції автоматичних повідомлень з конкретною причиною відмови та куди звертатися у такому випадку.

Про це повідомив Микола Рудик, начальник Головного Сервісного Центру МВС.

Раніше, причини відмови не повідомлялися, тож продавці та покупці автомобілів ламали голови, чому їм відмовили у наданні цієї послуги. Але зараз триває робота над доопрацюванням цієї функції, тож  незабаром система надсилатиме автоматичні повідомлення з конкретною причиною відмови.” розповів Микола Рудик

Хочемо зазначити, що з моменту запуску послуги в мобільному додатку «Дія» перереєстрували понад 32 тис. транспортних засобів (автомобілів, мотоциклів, мопедів). Крім того, за цей період видано 5200 комплектів нових номерів із серією DІ (це означає, що ТЗ було перереєстровано через “Дію”).

Тим часом очікується, що у 2024 році в додатку “Дія” з’явиться ще один дуже корисний сервіс для водіїв. А саме, можна буде розмитнити автомобілі на іноземній реєстрації. Технічно сервіс повністю готовий. Але спочатку потрібно закріпити його на законодавчому рівні.

Також читайте:

В додатку «Дія» запустили новий сервіс, за допомогою якого можна подати заявку до Міжнародного реєстру збитків, які зазнав громадянин через військову агресію РФ.

Як придбати військові облігації через державний додаток “Дія”.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.