Скасування статусу обмеженої придатності та повторну ВЛК: що це значить і коли запрацює закон

В Україні скасували статус «обмежено придатний». Про це стало відомо на пресконференції Міноборони України.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон No3621-IX, який, передбачає скасування статусу «обмежено придатний». Закон набуває чинності через місяць після його оприлюднення, тобто 4 травня 2024 року.

Громадяни, яких було позбавлено даного статусу, мають повторно пройти ВЛК протягом дев’яти місяців з моменту набрання чинності закону.  Таким чином, залишаться тільки два статуси, “повністю непридатний” та “придатний” до військової служби.

Ті чоловіки, які отримували висновок ВЛК як “обмежено придатні”, пройдуть переогляд, і буде визначено їх придатність до служби. І надалі військово-лікарська комісія не видаватиме такий висновок, – пояснили в Міністерстві оборони.

Відзначимо, як тільки закон набуде чинності, уряд має три місяці для прийняття нормативно-правових актів, в яких буде уточнено перелік захворювань для визначення придатності чи непридатності до військової служби.

Також читайте:

Зеленський зробив заяву про мобілізацію в Україні додаткових 500 тисяч осіб.

У військовозобов’язаних чоловіків, які будуть ігнорувати повістки заберуть водійські права та штрафуватимуть на 20 400 гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.