Україні катастрофічно не вистачає солдатів через зростаючу кількість ухилянтів

Перші місяці війни у військкомати був великий наплив добровольців, які на спалаху патріотизму готові були брати в руки зброю і воювати за Україну. Багатьом навіть було відмовлено в мобілізації, адже українські військові не змогли прийняти всіх через брак ресурсів і техніки.

Але уже на третій рік війни багато з військових і політиків почали говорити, що в армії катастрофічно не хватає людей, тому зараз влада готує новий мобілізаційний законопроект, який повинен удосконалити мобілізацію.

Про це пише європейське видання Politico

Видання поспілкувалося з деякими українськими чоловіками і спробувало дізнатися, чому вони ухиляються від військової служби.

Переважно була одна і таж відповідь, а саме, українські чоловіки пояснювали небажання мобілізовуватися тим, що більшість з них ставлять собі питання, чи здатна Україна перемогти у цій війні.

Один зі співрозмовників газети, українець, на ім’я Артем, каже, що він і його друзі, які ухилялися від військової служби, бояться залишитися в бою на місяці або роки, адже демобілізації немає, а війна може тривати ще довго.

Я молодий і хочу жити своїм життям. Мобілізувавшись ти уже не знаєш коли повернешся до нормального життя. У мене є друзі, які пішли добровольцями і воюють два роки без ротації. Тож це як квиток в один кінець, – каже він.

Також він додав виданню, що його мати працює медсестрою і бачить поранених кожен день і твердо каже йому триматися якомога далі від цього місця.

Видання також поцікавилося у військових, навіщо потрібна масштабна мобілізація.

За словами військових, найнагальнішою потребою зараз є залучити більше солдатів, яких можна розгорнути вздовж 1000-кілометрової лінії фронту перед очікуваним великим наступом Росії на Харків на північному сході або Одесу на півдні. У зв’язку з тим, що зимова багнюка починає висихати і тепла пора не за горами, українські чиновники побоюються, що узгоджений російський наступ почнеться в найближчі кілька тижнів або місяців. Тому, щоб протистояти ворогу без масштабної мобілізації не обійтися.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.