Молдова буде допомагати Україні ловити ухилянтів

Молдовські прикордонники співпрацюватимуть з українською владою і повертатимуть чоловіків, які будуть пробувати незаконно перетинати кордон тим самим ухиляючись від загальної мобілізації. Йдеться про тих, хто намагається втекти з території України через Придністровський регіон.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос.

За його словами, найчастіше нелегально перетинають кордон чоловіки віком від 18 до 60 років і використовують для цього плану Придністров’я.

«Фактично щотижня ми проводимо одну-дві операції по боротьбі та знищенню різноманітних схем на території Республіки Молдова, організованих громадянами Республіки Молдова або спільно з громадянами України», – сказав він.

Ефрос зазначив, що правоохоронні органи Молдови відстежують маршрути з Придністров’я і намагаються налагодити тісніші зв’язки з українськими колегами.

Ми особисто обговорювали з міністром внутрішніх справ України питання відновлення українською стороною спільного патрулювання в Придністров’ї. Таким чином, ми зможемо запобігти й стримати масовий нелегальний перетин кордону, – сказав він.

Прикордонники кажуть, що на сьогодні кримінальної відповідальності за незаконний перетин кордону в Україні немає, тому деяких чоловіків ловили не раз за спробою втекти з країни.

Представник Держприкордонслужби Андрій Демченко перерахував найпопулярніші маршрути серед ухилянтів.

“Що стосується “зеленої” ділянки кордону, то найбільше спроб незаконного перетину кордону ми продовжуємо фіксувати в напрямку кордону з Молдовою та Румунією. Слід розуміти, що правопорушники часто звертаються за допомогою до злочинних організованих груп, які обіцяють посприяти їм у нелегальному перетині кордону і просять за таку послугу до 10 тис. доларів», – сказав він.

Також читайте:

Україні катастрофічно не вистачає солдатів через зростаючу кількість ухилянтів.

У новому мобілізаційному законопроекті є пункт, який дозволяє мобілізувати людей з 18 років.

Що буде з “обмежено придатними” за новим законом.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.