Блогер порівняв Xiaomi 14 Ultra та vivo X100 Pro з бездзеркалкою Fujifilm X100

В інтернеті часто можна зустріти думку, що смартфони, як і раніше, фотографують гірше навіть простеньких цифрових фотоапаратів. Автор YouTube-каналу ben’s gadget reviews вирішив перевірити це на практиці. Озброївшись компактною бездзеркальною камерою Fujifilm X100, а також флагманськими Xiaomi 14 Ultra та vivo X100 Pro, він вирушив на полювання за міськими знімками.

Порівняння всіх трьох камер проводилося виключно в автоматичному режимі та без використання додаткових об’єктивів – лише основний модуль. При порівнянні знімків можна виділити кілька моментів. Наприклад, кольори на Fujifilm X100 набагато реалістичніші, тоді як смартфони, особливо Xiaomi 14 Ultra, помітно завищують насиченість. При наближенні картинка з бездзеркалки набагато шумніша, але разом з тим і більш деталізована, тоді як алгоритми на смартфонах все згладжують.

Коли справа доходить до динамічного діапазону, то смартфони однозначно виграють, особливо vivo X100 Pro, оскільки на Fujifilm X100 потрібно вибирати між проекспонованим небом і тінями — або перша буде засвічена, або друга виявиться занадто темною.

Ще блогер наголосив на швидкості зйомки. У випадку зі смартфоном він може швидко запустити камеру і зробити фото, оскільки автофокус спрацьовує практично миттєво, тоді як на Fujifilm X100 потрібно почекати, щоб отримати чіткий кадр.

Підбиваючи підсумки, автор відео висловив здивування тим фактом, що Xiaomi 14 Ultra за 1500 євро вважають дуже дорогим пристроєм, тоді як Fujifilm X100 за ці гроші називають чудовою пропозицією, хоча у першого пристрою можливостей і сценаріїв використання значно більше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.