Вийшла друга версія Android 15 Developer Preview: що нового

Компанія Google випустила другу тестову збірку Android 15 для розробників та розповіла, які нововведення в ній з’явилися. До списку найбільших змін увійшли розширена підтримка супутникового зв’язку, функція архівування програм, розширені можливості прослуховування аудіо та ряд інших програмних оптимізацій.

Супутниковий зв’язок

У новому білді Android з’явилися елементи інтерфейсу, відповідальні за функції супутникового зв’язку, та відповідний API. Сторонні програми можуть звертатися до нього, щоб визначати, підключений смартфон до супутників чи ні.

Зліва – лише SDR-контент, справа – проблема при відображенні змішаного SDR- та HDR-контенту

У коді ОС також наголошується, що доступ до супутникового зв’язку отримають програми для надсилання SMS- та RCS-повідомлень. Іншими словами, цей тип зв’язку буде доступним не лише для виклику спецслужб. Менш великі нововведення виглядають так:

  • Архівування додатків
  • Розробники зможуть дозволяти та забороняти відображати інтерфейс програм на зовнішніх екранах розкладачок.
  • Програми зможуть контролювати динамічний діапазон для балансування яскравості контенту в SDR та HDR
  • З’явилися API, що дозволяють «слухати» пристрій NFC без надсилання відповіді (наприклад, для перевірки облікових даних перед транзакцією)
  • Додані API, що дозволяють програмам вести статистику своїх запусків та зупинок, отримувати інформацію про власний розмір та інші відомості
  • Програми навчилися розпізнавати процес запису екрана – тепер розробники можуть керувати тим, що потрапляє в скринкаст
  • Оновився API PdfRenderer, за допомогою якого програми можуть відображати PDF-файли та їх анотації, захищені паролем, а також редагувати, копіювати та шукати інформацію в таких PDF-документах


Функція Audio Sharing

Крім того, Google додала до мобільної ОС функцію Audio Sharing, за допомогою якої спрощується доступ до протоколу Auracast. Він дозволяє транслювати аудіопотік із пристрою відразу на кілька бездротових навушників. Інше нововведення, пов’язане зі звуком, – підтримка стандарту гучності CTA-2075.

З його допомогою можна привести до одного рівня гучність у всіх програмах, щоб користувачам не довелося підлаштовувати його самостійно під час перемикання між запущеними програмами. Випробувати тестове складання мобільної ОС можуть користувачі смартфонів Google, починаючи з версії Pixel 6.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.