Стало відомо чи буде вік призову меншим 25 років

Народний депутат Федір Веніславський зазначив що, дискусії про те, чи може бути мобілізаційний вік нижчим за 25 років, наразі не ведуться.

Водночас він переконаний в необхідності зниження призовного віку з 27 до 25 років.

Я вважаю, що це обов’язково потрібно зробити. У законі, який ми зараз розглядаємо, також є ці норми – що військовозобов’язаними стають ті громадяни України, які не проходили військову службу, віком від 25 років, а не від 27, як це є зараз, – сказав Веніславський.

Так, за його словами, Україна повертається до старої норми про проходження військової служби з 18 до 25 років. Через те що, від строкової служби відмовляються, то скоро чоловіки віком 18-25 років будуть проходити 5 місячний військовий вишкіл.

Майор Збройних сил України, заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін заявив що, потрібно залучати молодь до лав української армії, а 27 років – це “абсолютно недостатній” призовний вік.

Молодь має воювати. Цю істину зрозуміє кожен, якщо проаналізує досвід війн минулого сторіччя. І мова тут насамперед про свідомий вибір молоді нести відповідальність за свою країну, – заявив екскомандир полку “Азов”.

Нагадуємо, що у Верховній Раді уже давно прийняли законопроект про зниження віку для призову в армію чоловіків з 27 до 25 років, але документ досі лежить на столі у Президента не підписаним.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.