Німеччина визначилася, що робитиме з українськими ухилянтами, які втекли від мобілізації

Українських чоловіків можуть позбавити фінансової допомоги в Німеччині. Звичайно, мова йде не про всіх представників сильної статі, а лише про тих, хто втік за кордон, щоб уникнути мобілізації.

За даними Головної служби реєстрації іноземців, понад 1 мільйон українських біженців попросили притулку в Німеччині. Серед них багато чоловіків мобілізаційного віку.

Так, за тамтешніми даними, в країні проживає близько 150 тисяч українців у віці від 27 до 60 років. Крім того, 125 тис. із них отримують матеріальну допомогу і її хочуть забрати.

Деякі німецькі політики з ентузіазмом підтримують дану ініціативу. Зокрема, її похвалив Флоріан Хан, член опозиційного Християнсько-демократичного союзу. Він вважає, що зберігаючи виплати таким біженцям Німецька держава «не напряму заважає обороноздатності України».

Тому він виступає за позбавлення українських чоловіків допомоги, яку вони отримують від німецького уряду. Це спонукатиме їх або терміново знайти роботу в Німеччині, або емігрувати за кордон до іншої країни.

Однак позицію Флоріана Хана поділяють не всі його колеги. Відтак, депутат Бундестагу від Вільної демократичної партії Олександр Мюллер вважає, що всі без винятку біженці повинні мати право жити в Німеччині та користуватися благами держави.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.