Укртелеком підвищив тарифи на телефонний зв’язок та інтернет

АТ “Укртелеком” вирішив підвищити тарифи на телефонний зв’язок та інтернет. Про це повідомив генеральний директор найбільшого оператора фіксованого зв’язку Юрій Курмаз.

Було наголошено, що вартість послуг істотно не зросте. Однак у 2023 році трапилися обставини, які призвели до такого рішення. Зросла ціна на енергоресурси, матеріали, теплопостачання та вартість робочої сили для операційної діяльності.

«Максимальне подорожчання для оптичного інтернету становить 50 грн (щомісячна вартість для домогосподарства). Для фіксованої телефонії оплата зросла на 30 грн для домашніх користувачів», – зазначив старший менеджер.

Також Курмаз додав, що більше цінових змін тарифів в цьому році не планується. Однак остаточне рішення буде прийнято за результатами аналізу ринку в першому півріччі.

Курмаз підкреслив, що важким періодом для компанії був 2022 рік. Населення і торгівля мусили пристосовуватися до нових умов, створених тотальною війною. Але наразі, більшість абонентів належним чином сплачують за послуги, а ситуація в компанії залишається стабільною.

Нагадаємо, Укртелеком є найбільшим оператором фіксованого зв’язку в країні. Значну частину абонентів складають державні установи, адміністративні, навчальні та медичні заклади, екстрені служби тощо. На сьогодні провайдер має найбільше покриття в Україні. Інтернет Укртелекому працює у 90% населених пунктів.

За даними 2023 року, оборот Укртелекому склав 5 мільярдів гривень, що на 10% менше показника 2022 року.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.