Міноборони створило електронний реєстр призовників і військовозобов’язаних

Міністерство оборони разом із партнерами створило інструмент військового обліку громадян – реєстр «Оберіг». Його ціль повна цифровізація військової справи та запобігання корупції.

Як зазначають у Міністерстві оборони України, електронний реєстр «Оберіг» призовників, військовозобов’язаних і резервістів є інструментом військового обліку громадян. Перш за все, він спрямований на зменшення кількості помилок, спричинених людським фактором, і збереження національних і людських ресурсів за допомогою цифровізації.

Основною перевагою в Міноборони називає запобігання корупції.

«За допомогою реєстру, кожен крок зміни даних, можна відстежувати та підтверджувати електронними підписами», – йдеться у повідомленні.

Наразі в Міноборони разом із партнерами працюють над створенням електронної військово-облікового документа. Це витяг з реєстру, де буде вказано чи стоїть чоловік на військовому обліку, де він зареєстрований і його придатність до служби тощо.

Нагадуємо, що до системи “Оберіг” внесена інформація з наступних державних реєстрів:

Міністерство охорони здоров’я –  передало дані номерів, електрону пошту, відомості про стан здоров’я тощо. Тобто, вся інформація, яка є у сімейного лікаря.

Міністерство внутрішніх справ передало наступну інформацію:

  • Наявність (відсутність) судимості;
  • Відомості про володіння транспортним засобом, інформація про водійські права.
  • Дозвіл на зброю

Державна податкова служба – надала інформацію про зайнятість (код підприємства, місце роботи, посаду).

Міністерство освіти – передало інформацію де чоловік навчається, коли закінчує навчання, чи здобуває другу вищу освіту тощо.

Також читайте:

У Верховній Раді назвали головну мету нового закону про мобілізацію

Бронювання за гроші, які професії зможуть “відкупитися” від мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.