Нова грошова допомога для українців: прийом заявок на виплату 6600 гривень

Українці продовжують отримувати підтримку від благодійних організацій. Всеукраїнська громадська організація «Україна без сиріт» разом з Благодійним фондом «Lumos Україна»  надасть грошову допомогу українським сім’ям з дітьми, особливо це стосується внутрішньо переміщених осіб. Розмір виплати становить 6600 грн.

Проєкт реалізується в Сумській, Харківській та Житомирській областях. Зазначається, що програма спрямована на підтримку найбільш незахищених сімей з дітьми, особливо сімей переселенців.

Розмір платежу складає 6600 грн. Нараховуватимуть її упродовж пів року по 1100 грн щомісяця. Допомога надається:

• Сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю або особливими освітніми потребами;
• Сім’ям з двома та більше дітьми, які повернулися з інтернатної установи;
• Малозабезпечені сім’ям, які мають трьох і більше дітей;
• Сім’ям, в яких батьки з дитиною віком до 18 років, зокрема дитина з інвалідністю або з особливими освітніми потребами;
• Прийомним сім’ям, де виховуються діти до 3 років.

Також благодійний фонд Lumos має багатий досвід інклюзивної освіти в Україні та інших країнах, тому вони хочуть створити тимчасові навчальні центри (TLC). Дані центри будуть адаптовані для людей з обмеженою мобільністю. Спеціально підготовлений персонал (педагоги, психологи, терапевти) забезпечить формальні та неформальні освітні програми для дітей у TLC. Тимчасові навчальні центри планують організувати у школах, громадських місцях територіальних громад, бібліотеках та інших громадських центрах.

Реалізація проєкту триватиме до жовтня 2024 року.

«Ми точно не знаємо, коли Україна переможе, але ми чітко знаємо, що кожна дитина та її родина потребують підтримки, щоб вистояти, захистити себе та пережити цей важкий час» – прокоментували організатори.

Більш детальніше про допомогу розповідається пресслужба Звягельської міської ради.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.