В Україні подешевшає побутова техніка та автомобілі

Міністерство інфраструктури повідомляє, що розглядає можливість відновлення контейнерних поромних перевезень. Це може вплинути на вартість імпорту автомобілів і побутової техніки в Україну.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков зазначив, що Україна має можливість використовувати ще один вид перевезень. Йдеться про використання контейнерних поромних переправ.

Він повідомив, що всі п’ять контейнерних терміналів в Україні готові до відновлення роботи. На даний час вони  беруть участь у відвантаженні зерна, але використання терміналів за прямим призначенням є пріоритетним.

Минулого тижня ВМС ЗСУ дозволили використовувати морський коридор. Найближчими тижнями його можуть почати використовувати для контейнерних поромних перевезень.

Йдеться про морські та річкові поромні переправи на Дунаї, що з’єднують Україну та Румунію.

Юрій Васьков додав, що його відомство має на меті протягом двох тижнів відновити автопоромне сполучення, а за два місяці – залізничне.

Слід зазначити, що контейнерні поромні перевезення в основному використовуються для імпорту в Україну побутової техніки та автомобілів. Якщо морські та дунайські переправи відновлять, це може знизити ціни на вище вказані товари в Україні.

Лише за січень на 11% Україна наростила експорт товарів морем. Це принесло майже 2 мільярди доларів. У Мінекономіки повідомили, що за перший місяць цього року країна експортувала рекордні з моменту повномасштабного вторгнення Росії 12 млн тонн продукції. Варто зазначити, що морем було відправлено майже 9 млн тонн товару.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.