До ЗСУ набиратимуть по-новому: що змінилось

В Міністерстві оборони презентували нові правила рекрутингу в ЗСУ. Тепер, щоб потрапити до бажаного підрозділу, чоловіку потрібно буде пройти наступні кроки, а саме:

  • Вибір посади та військової частини;
  • Співбесіда та комунікації з військовою частиною;
  • Оформлення у ТЦК СП;
  • Проходження ВЛК.
  • Направлення для проходження військової служби.

Як працюватиме новий алгоритм в ЗСУ розповідаємо в нашому матеріалі.

На перший погляд все виглядає дуже просто і зручно. Але давайте обговоримо кожен етап докладніше. Перше, що потрібно зробити, це вибрати посаду і військову частину. Це можна зробити у центрах рекрутингу на базі ЦНАПів, на онлайн-платформах, сайтах військових частин, вакансії навіть пропонують на ОЛХ та Work.ua. Найпопулярніша професія в армії на сьогодні – це оператор БПЛА, але не забуваємо, що армія потребує різні професії.

З посадою визначилися. Далі потрібно пройти співбесіду з представниками військової частини. Фактично це виглядає як співбесіда з роботодавцем. Потім проводиться фізичне та психологічне тестування, після чого формується рекомендаційний лист. У ньому буде вказано, чи входить військова частина до переліку пріоритетного комплектування.

У разі наявності військової частини у списках пріоритетного комплектування, рекомендаційний лист стає обов’язковим до врахування при подальшому оформленні людини.

Наявність військової частини у списку пріоритетного комплектування можна з’ясувати у центрах рекрутингу, рекрутерів та ТЦК СП. Кандидат (як по мобілізації, так і на контракт) має відвідати ТЦК і СП для уточнення облікових даних, проходження ВЛК, проходження професійного відбору та формування особової справи.

Якщо у ТЦК  визначать, що кандидат не підходить для обраної посади, то йому запропонуються інші посади в цій військовій частині.

Чи зможе рекрутинг замінити ТЦК та СП

На жаль рекрутинг на сьогодні не зможе замінити ТЦК та СП, адже сьогодні армії потрібно відновлення. За 2023 рік в Міністерстві оборони повідомило, що 51 тисяч чоловіків відгукнулися на вакансії, які було запропоновано на різних платформах, що є вражаючим результатом, але це і не близько 500 тисяч, які потрібно мобілізувати у 2024 році.

Також читайте:

Більше 100 тисяч українців приєдналися до «Армії відновлення».

Кабмін назвав умову для бронювання від мобілізації – якою має бути зарплата.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.