Більше 100 тисяч українців приєдналися до «Армії відновлення»

За весь час існування проекту “Армія відновлення” було видано понад 100 тисяч направлень для безробітних українців, які були залучені до суспільно корисних робіт з відбудови країни.

Про це повідомила перший віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко

Півтора року тому ми запустили проєкт «Армія відновлення», щоб матеріально підтримати людей, які тимчасово безробітні. Проект надає можливість українцям брати участь у суспільно корисних роботах та отримувати за це заробітну плату. Це тимчасова робота, але ми маємо багато прикладів, коли українці в результаті участі в проєкті отримували пропозиції від роботодавців і працевлаштовувалися на постійну роботу – зазначила Свириденко.

Сьогодні соціально-корисна робота проводиться у 19 регіонах країни. Найбільш активними учасниками проєкту є: Харківська, Донецька, Київська, Полтавська та Чернігівська область.

Як зазначається, типи корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Військове командування спільно з військовою адміністрацією визначає, які робочі місця потрібні в районі, і повідомляє про це службу зайнятості, яка пропонує безробітним взяти участь у таких роботах. З цими особами укладаються строкові трудові договори на період роботи.

Оплата залежить від кількості відпрацьованих годин, мінімальна зарплата становить 10 650 грн на місяць. З 1 квітня 2024 року зарплатна зросте до 12 000 грн.

Також читайте:

Ухилянти вигадали, як зберегти авто після ухвалення нового закону про мобілізацію.

Кабмін назвав умову для бронювання від мобілізації – якою має бути зарплата.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.