У яких випадках чоловік з інвалідністю може отримати повістку

До армії призивають українців, які здатні виконувати військові обов’язки та підпадають під віковий критерій від 18 до 60 років. Однак, інколи чоловіку з інвалідністю можуть вручити повістку для уточнення даних. Про це повідомили в Оперативному командуванні «Північ».

В ОК «Північ» наголосили, що у соцмережах люди часто скаржаться на вручення повісток людям з інвалідністю.

Передусім, повістку можуть вручити не тільки для проходження ВЛК, а й для уточнення даних, адже ТЦК має не всі дані, тому про інвалідність чоловіка можуть навіть не знати – пояснили в оперативному командуванні.

Також додано, що Постановою Міністра оборони No1487 від 30 грудня 2022 року передбачено, що у разі зміни особистих даних (одруження, зміна стану здоров’я, народження дитини тощо) військовозобов’язані чоловіки повинні повідомити про це ТЦК протягом 7 днів. Тобто, якщо призовники будуть звертатися до TЦК вчасно, то таких ситуацій буде менше. Є ще багато випадків, коли чоловік з інвалідністю не оновлював військово облікові дані з початку повномасштабної війни, в таких випадках йому можуть вручити повістку, щоб він відмітився і його зняли з військового обліку.

В Оперативному командуванні «Північ» зазначили, що коли військово-лікарська комісія визнає особу придатною до військової служби, це не означає, що її негайно відправлять на передову. Чоловіки без досвіду військової служби спочатку проходять трьох місячну підготовку в навчальних центрах.

Також читайте:

Ухилянти вигадали, як зберегти авто після ухвалення нового закону про мобілізацію.

Кабмін назвав умову для бронювання від мобілізації – якою має бути зарплата.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.