Мобілізація в Україні: повідомили, скільки чоловіків відправлять на фронт та у тил

Збройні сили оголосили про необхідність додатково мобілізувати до 500 тисяч осіб для боротьби з російськими окупантами у 2024 році. Є інформація про те, скільки новобранців відправлять на фронт і скільки зрештою відправлять у тил.

На передову планують відправити 330 тисяч українців. Вони мають замінити захисників, які третій рік поспіль захищають нашу Батьківщину на “нулі”. Військові виснажені фізично й морально і потребують відновлення сил. Про це повідомило британське видання “Financial Times” із посиланням на Міністерство оборони України:

«Новобранці потрібні для підміни поранених, ротації та задовольняти інші військові потреб залежно від ситуації на полі бою“.

Видання поставило під сумнів заяви президента України Володимира Зеленського про втрати ЗСУ. Нагадаємо, глава держави назвав цифру в 31 тисячу загиблих військових. Але чиновники США неодноразово заявляли, що ця цифра занижена принаймні у декілька раз. Тому кількість загиблих, ймовірно більша і засекречена для народу, щоб не деморалізувати їх.

Це свідчить про те, що наш уряд має ретельніше продумувати свої дії, щоб не спонукати військовозобов’язаних до ухилення від служби чи втечі за кордон.

Дані щодо чоловічого населення України, надані парламентським комітетом з економічних питань, показують, що з 11,1 мільйона чоловічого населення віком від 25 до 60 років лише близько 3,7 мільйона придатні для призову. Інші чоловіки уже служать, мають інвалідність, за кордоном або вважаються критично важливими працівниками“, – уточнили журналісти Financial Times.

Нагадуємо, воєнний стан і мобілізацію в Україні продовжили до 13 травня. Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт No10449 щодо удосконалення мобілізації. З моменту вступу мобілізаційного законопроекту в силу, всі чоловіки повинні будуть оновити військово облікові дані у ТЦК протягом 60 днів. У разі ігнорування даної вимоги, справу чоловіків-ухилянтів будуть передавати в поліцію для їх розшуку. У Верховній Раді наголосили, що новий мобілізаційний законопроект вимушена міра, адже більше 3 мільйонів чоловіків переховуються від військового обліку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.