Мобілізація в Україні: у Верховній Раді пояснили, чому депутати та їхні діти не воюють

Від початку повномасштабної війни в суспільстві постає питання про мобілізацію депутатів до лав ЗСУ. У Верховній Раді зазначили, що та невелика кількість народних обранців, які можуть опинитися на передовій, не зможуть кардинально вплинути на ситуацію.

Нардеп Руслан Горбенко сказав, що наразі немає юридичних підстав відправляти нардепів на фронт. Кількість мобілізованих народних обранців не вплине на ситуацію на передовій.

«Якщо мобілізувати нардепів призовного віку, то це буде близько 180 осіб. Це дві роти. На війну це ніяк не вплине, тому що якщо брати будь-яку військову частину, то мінімальна чисельність 5-6 тисяч військових. Ну і скажіть, ці 180 людей допоможуть? Я думаю, ні». – прокоментував народний обранець.

Парламентар також зазначив, що зараз “точно служать” 5-8 його колег. Він висловив упевненість, що охочих було б більше, але представники ВРУ не мають права підписувати контракти на службу з будь-якими військовими частинами, включно з територіальною обороною.

Серед поправок до нового законопроєкту, є пропозиція дозволити нардепам за бажанням проходити службу у військових частинах у вільний від сесійних тижнів час.

Руслан Горбенко вважає, що бажання захистити Батьківщину буде у багатьох нардепів. Причому це будуть не поодинокі випадки.

Якщо дані поправки будуть прийняті, я думаю, ми точно побачимо, що після засідання парламенту на передову підуть не п’ять-вісім людей (хто оператори безпілотників, хто водії вантажівок), а як мінімум 50-60 депутатів, і кожен з них буде приписаний до окремої військової частини“, – наголосив він.

Раніше ми розповідали, що Кабмін назвав умову для бронювання від мобілізації: якою має бути зарплата.

Також наша редакція писала, чому українці стали масово забирати банківські вклади.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.