Київстар приготував низку нововведень для абонентів: що нового

Новий код отримано для того, щоб найближчі п’ять років не було дефіциту вільних номерів.

Оператор мобільного зв’язку “Київстар” використовуватиме новий код мережі – 77 (+380 77). Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері електронних зв’язків, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК).

«НКЕК прийняла рішення про надання ліцензії приватній корпорації «Київстар» на використання коду мережі призначення «77» для створення додаткового резерву вільних номерів і надання послуг електронного зв’язку на території України на період 5 років, – йдеться в повідомленні.

У зверненні до НКЕК «Київстар» пояснив, що надання додаткового номерного ресурсу дозволить запобігти дефіциту вільних номерів у межах уже використаних кодів мобільних мереж.

На даний час «Київстар» використовує 5 національних кодів мобільного зв’язку: 67, 68, 96, 97 та 98. Зараз використання цих кодів становить 79% від загальної місткості. Кожен код має ємність 10 мільйонів номерів.

«У перспективі найближчих двох років, вільних номерних ресурсів, що залишилися, буде недостатньо для задоволення потреб користувачів «Київстар», – йдеться у листі компанії.

Також компанія повідомила, що проводить постійні аудити бази даних абонентів, в результаті чого надані абонентами номери використовуються повторно.

«Термін видачі карток для повторного використання звільнених номерів скорочено з одного року до мінімально допустимого терміну в один місяць для передплачених послуг. Це призводить до численних скарг від абонентів, які придбали стартові пакети з номерами, якими нещодавно користувалися інші користувачі», – йдеться в повідомленні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.