У Верховній Раді повідомили, кого звільнять від призову

У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглядають правки до законопроєкту №10449 про посилення мобілізації. Про тих, кого звільнять від призову, повідомив представник «Голосу» Роман Костенко.

Повідомляється, що в парламенті узгодили категорії громадян, які будуть звільненні від призову в новому мобілізаційному законопроєкті, а саме:

  • Українці, в яких є дитина/діти, батько чи мати яких померли, зникли безвісти або позбавлені батьківських прав.
  • Багатодітні батьки, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років. Виняток становлять чоловіки, у яких заборгованість по аліментам більше 3 місяців.
  • Члени сімей українців з інвалідністю І та ІІ груп.
  • Опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування віком до 18 років;

Члени комітету також зійшлися на тому, що поліція не буде вручати повістки. Водночас вони можуть спільно з працівниками ТЦК оповіщати українських військовозобов’язаних та резервістів, знімаючи процес на фото і відеофіксацію.

Крім того, він зазначив, що окремим блоком члени комітету розглянули і підтримали надання права засудженим особам, які звільнені від відбування покарання з випробуванням, за бажанням бути призваним на військову службу під час мобілізації.

Раніше ми розповідали, що українці з 3 групою інвалідності більше не будуть мати відстрочки від мобілізації.

Також наша редакція писала, що було переглянуто електронні повістки, бронювання та інші найрезонансніші питання мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.