Як подати заяву на відстрочку особам з інвалідністю

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, через військову агресію РФ. На військову службу підлягають військовозобов’язані чоловіки віком від 18 – 60 років. Але деякі особи по закону Україні можуть отримати відстрочку від мобілізації.

Адвокат Богдан Переседа на своїй сторінці Facebook  розповів, як відправити документи до ТЦК особі з інвалідністю третьої групи, яка має право на відстрочку.

За словами адвоката, щоб отримати відстрочку потрібно до ТЦК відправити заяву та додати до неї всі підтверджувальні документи. Переседа наголосив, що заявку також можна відправити «Укрпоштою» рекомендованим листом з описом вкладення.

«У вас залишиться опис вкладення та фіскальний чек із пошти, які будуть доказами того, що ви повідомили ТЦК про наявне ваше право на відстрочку. Тобто, потрібно надіслати заяву на відстрочку з документами, які підтверджують це право. Документи в копіях або нотаріально засвідчена копія», – наголосив адвокат.

Переседа пояснив, що в заяві має бути зазначено, що особа бажає скористатися правом на відстрочку. Наприклад, можна написати так: «Оскільки я маю інвалідність ІІІ групи, я не підлягаю мобілізації за призовом без моєї згоди та маю право відстрочити мобілізацію відповідно до законодавства. Тому прошу мене не мобілізувати».

Нагадуємо, що по законодавству України чоловіків з інвалідністю 1, 2 і 3 груп можуть вступити в армію тільки на добровільній основі.

Раніше ми розповідали, що означає “Обмежено придатний” у воєнний час та куди таку особу можуть відправити служити.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.