Держава збирається відстежувати усі гроші на банківських картках

Держава отримає доступ до банківських карток українців. Вона зможе ідентифікувати номери карток та їх власників, а також отримуватиме інформацію про транзакції, здійснені за цими картками. Таким чином, поняття банківської таємниці буде кардинально переглянуто.

Деталями змін з ТСН поділився економіст Олег Пензін.

Пензін пояснив, що за номером банківської картки можна ідентифікувати грошові перекази. Це дасть змогу відстежувати, хто і скільки отримував грошей. Номер банківської картки дозволить податковій службі як мінімум визначити, чи веде особа підприємницьку діяльність, яка підлягає оподаткуванню.

Пензін додав, що метою держави є зменшення кількості нелегальних секторів. За словами економіста, якщо людина зареєстрована як ФОП, то платить 5%, якщо не зареєстрована, то має сплатити 18% податків плюс ПДФО плюс військовий збір.

Наприклад, якщо людина здає квартиру в оренду, то цей дохід підлягає оподаткуванню. Як відомо, у багатьох випадках гроші за оренду перераховуються на банківську картку, тому податкова буде бачити рух коштів, який кожного місяця приходить на картку“, – каже Олег Пендзин.

Заступник керівника одного з відомих банків поділився з виданням, що зараз інформація на запити державних органів надається таким чином: 6 перших та 4 останні цифри номера, розділені шістьма зірочками.

Таким чином, збігів може бути багато, і якщо ви надасте доступ до повного номера картки, буде чітка ідентифікація власника рахунку. Тобто, якщо людина отримує додатковий дохід, уникнути сплати податків вже не вийде.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.