Багатодітних чоловіків теж мобілізують: за яких умов

Тепер багатодітні чоловіки, які проштрафилися за сплатою аліментів можуть бути мобілізовані. Це передбачає нова версія мобілізаційного законопроекту, яка зараз знаходиться на розгляді у Верховній Раді.

Таким чином, багатодітні батьки-порушники, які мають заборгованість по аліментам слід задуматися, як покрити заборгованість. Адже тепер у влади будуть законні підстави, щоб мобілізувати таких чоловіків.

Про майбутнє нововведення розповів адвокат з військових справ Руслан Ткаченко.

Як відомо, законопроєкт №10449 ще офіційно не прийнятий Верховною Радою, але він містить цікавий момент, який передбачає можливість мобілізації багатодітних чоловіків.

Слід відзначити, що в Україні багатодітними батьками вважається сім’я, яка має трьох і більше неповнолітніх дітей (до 18 років).

Чоловіки, які уникають своїх обов’язків перед неповнолітніми дітьми і не сплачують аліменти, тепер можуть бути мобілізовані, незважаючи на те, що вони багатодітні” – уточнив адвокат.

За його словами, в новій редакції законопроекту будуть внесені зміни до статті 23 щодо відстрочки мобілізації багатодітних-батьків.

«Якщо законопроект піде на голосування в такому вигляді, багатодітні чоловіки, які не платять аліменти, не зможуть скористатися правом на відстрочку», – уточнив юрист.

Раніше ми розповідали, що українські чоловіки впродовж 60 днів мають з’явитися до ТЦК, після ухвалення мобілізаційного законопроекту.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.