Оренда з правом викупу житла: як нова програма працює чим відрізняється від іпотеки

У Києві розпочала свою діяльність програма, яка передбачає можливість викупу житла, яке ви орендуєте. Ця програма оренди з правом викупу належить до дії протягом 10 років, але ви також можете викупити своє житло раніше цього терміну. Вона є більш лояльною, ніж іпотека, і надає певні пільги для певних категорій громадян.
Київське комунальне підприємство “Житло-Інвест” оголосило про старт нової ініціативи під назвою “Domivka+ орендуй та купуй”.

Програма передбачає можливість оренди житла на строк до 10 років, протягом якого орендарі мають можливість виплачувати вартість помешкання, яке вони винаймають. Після завершення виплат вони отримують право повноцінної власності на нього.

Основні правила нової програми:
1. Квартиронаймачі можуть укласти не лише договір оренди, але й договір про подальший викуп.
2. Максимальний термін викупу становить 10 років.
3. Орендарі, проживаючи у квартирі, окремо сплачують орендну плату та щомісячний внесок за викуп житла.
4. Вартість житла розбивається на рівні частини, за які щомісяця сплачується однаковий внесок. Орендна плата може переглядатися щороку.
5. Сім’ям учасників бойових дій та внутрішньо переміщеним особам, які перебувають у Києві на квартирному обліку, надається 50% знижка на орендну плату.

Переваги цього методу придбання житла полягають у тому, що він відрізняється від іпотечного кредитування. Цей підхід є більш лояльним, оскільки не включає в себе відсотки, які характерні для іпотеки.
Крім того, оренда має такі переваги:
– Програма надає квартиронаймачеві пріоритетне право на викуп житла, яке він орендує, дозволяючи йому скористатись цією можливістю у будь-який час.
– Вартість житла фіксується на момент укладання договору оренди та залишається незмінною протягом усього терміну виплат. Отже, якщо це максимальний десятирічний термін, то вартість житла залишається незмінною протягом 10 років, що дозволяє сім’ї прогнозувати та планувати свої витрати.
– Крім того, це житло вже побудоване і готове до використання, що дозволяє негайно оселятись та розпочати життя в ньому.

Які додаткові витрати передбачає програма
Учасники програми повинні будуть одноразово сплатити внески за перший та останній місяці оренди. Крім того, їм доведеться перерахувати 3% від суми орендної плати в резерв для непередбачених витрат. Щорічно також необхідно буде сплатити страховий внесок.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.