Перший в Україні центр рекрутингу армії: чоловіки зможуть обрати високооплачувану роботу

Міністерство оборони України звітує про реалізацію інноваційного проєкту. У Львові було створено перший окремий пункт набору армії. Тут чоловіки зможуть отримати консультацію щодо роботи в збройних силах України. Також тут не виписуватимуть повісток і є можливість отримати кваліфіковану консультацію та обрати вакансію за фахом.

Проєкт започатковано за співпраці Міністерства оборони України та Львівської міської ради. Цей проєкт покликаний створити функціональний і прозорий механізм залучення чоловіків до армії. Центр розпочав роботу у Львівський ЦНАП, що на вулиці Костя Левицького, 67.

Міський голова Андрій Садовий називає головні переваги нового центру.

Жодних повісток тут не буде. Кожен отримає детальну інформацію про актуальні військові вакансії, – зазначив чиновник.

Садовий зазначив, що охочі долучитися до захисту Батьківщини вагаються, бо не впевнені, чи зможуть використати свої професійні навички. Однак зараз у них є така можливість.

«Ви можете бути лікарем, програмістом, логістом чи будь-яким іншим спеціалістом, ваш внесок дуже важливий для нашої перемоги!», – наголосив міський голова Львова.

Головна мета ініціативи – проінформувати українців про те, як вступати до збройних сил. Подібні заклади з’являться в Києві, Одесі та Дніпрі. Це цивільна структура, яка допомагає Міністерству оборони, але не має нічого спільного з ТЦК.

У пресслужбі Міноборони пояснили, що у центрі щоденно працюватимуть особи, які роз’яснюватимуть про вакансії, проводитимуть тести щодо вибору професії та керуватимуть процесом призначення на відповідну посаду. Крім того, рекрутери не є військовослужбовцями.

Заступник міністра оборони Наталія Калмикова наголосила, що армії потрібні мотивовані люди, які роблять свідомий вибір:

«Рекрутинг – це насамперед добровільне та свідоме рішення. Ми будемо максимально розширювати рекрутингову діяльність в інших містах України, відкривати центри, роз’яснювати людям доступні можливості для працевлаштування на захист держави».

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.