Кнопочний телефон не допоможе уникнути електронної повістки

В Україні є близько 3,4 мільйона чоловіків призовного віку, про які державі нічого не відомо. Про це заявив народний депутат, голова комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Ці люди не є офіційно працевлаштованими, не стоять на військовому обліку, а також вони не інваліди та не навчаються. Тому новий мобілізаційний законопроект фактично розроблений, щоб змусити таких чоловіків нарешті прийти в ТЦК і обновити свої дані.

Після прийняття закону в чоловіків буде 60 днів, щоб обновити свої дані, це можна буде зробити трьома наступними способами : у ЦНАПі, військкоматі (нині Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) або в електронному кабінеті призовника. У разі ігнорування даної вимоги, на чоловіка чекають нові обмеження, а саме:

  • Заборона консульських послуг
  • Заборона керування автомобілем(якщо військкомат відправить діло в суд);
  • Обмеження права на користування і розпорядження коштами та іншими цінностями(обіцяють дану заборону виключити із закону);
  • заборона на проведення операцій з рухомим і нерухомим майном (якщо військкомат відправить діло в суд).

Чому кнопочний телефон не допоможе уникнути військового обліку – пояснив військовий адвокат Руслан Ткаченко

Зараз багато чоловіків жартують, що після ухвалення даного закону всі чоловіки перейдуть на кнопочний телефон. Але потрібно дивитися глибше в ситуацію. Якщо чоловік протягом 60 днів не оновлює дані в ТЦК, то його справа буде автоматично передана в поліцію і його вже будуть шукати дві структури.

Також, якщо в громадському місці до вас підійдуть працівники ТЦК і ви не стоїте на військовому обліку і не обновили свої дані в електроному кабінеті, то вас можуть затримати і доставити у військкомат.

Таким чином, військового обліку зможуть уникнути тільки ті особи, які ведуть асоціальний спосіб життя, а саме: не користуються автомобілем, не мають власного майна, офіційно не працюють. Закон написаний таким чином, щоб уникнути військового обліку фактично було неможливо, підсумував адвокат.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.