Українці можуть отримати грошову допомогу в 10800 гривень: куди звертатися та які документи потрібні

Наступна виплата від ООН тепер доступна для українців, які постраждали від війни або мають статус ветеранів антитерористичної операції. Однак, є кілька умов: на приклад, особа, що подає заявку, не може отримати виплату, якщо вже раніше отримувала схожу допомогу. Крім того, середній дохід на одного члена сім’ї не повинен перевищувати 5400 гривень. Якщо обидва ці критерії виконуються, потрібно зібрати відповідні документи. Також, для осіб без статусу ветеранів антитерористичної операції необхідно підтвердити, що вони входять до категорій осіб, які вважаються вразливими.

Грошові виплати від ООН будуть надані таким категоріям українців:

– Особи, які після початку війни нікуди не переїжджали й проживають у таких областях, як: Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська, Донецька. Однак серед них виплату отримають лише ті, які напряму постраждали від бойових дій.- Повернулись додому в вищезгадані регіони, або ті які були під окупацією.
– Родини, які постраждали від війни та мають на вихованні трьох і більше неповнолітніх або ж в сім’ї проживають люди старше 55 років.
– Родини, де всім дорослим більше ніж 55 років і на їх вихованні є бодай одна неповнолітня дитина.
– Особи з інвалідністю або важкими хронічними хворобами.
– Родини, які опікуються сиротами (мають усиновлених дітей).

Якщо ви входите до будь-якої з цих категорій, вам необхідно зібрати такі документи:

– Документ, який підтверджує особу, а також статус конкретного громадянина. Наприклад, довідка про інвалідність, про опікунство, про багатодітність тощо.
– Податковий номер.
– Свідоцтва про народження дітей.
– Особистий номер телефону та номер банківського рахунку на котрий прийдуть гроші.

У момент подачі документів до приймального пункту, всі члени сім’ї повинні бути присутні. Інформацію щодо цієї виплати та місця реєстрації можна отримати у місцевих органах влади.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.