У Верховній Раді розповіли, коли можуть ухвалити новий закон про мобілізацію

Цього тижня Верховна Рада, ймовірно, ухвалить у першому читанні законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань військової служби, мобілізації та військового обліку(№10449).

Про це в інтерв’ю журналістам заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

«Дуже ймовірно, що парламент в залі розгляне новий мобілізаційний законопроєкт уже 7 лютого (урядовий законопроєкт №10449 – ред.), а також усі альтернативні», – повідомив він.

Також Корнієнко додав, що законопроект після правок змінився, але він ще викликає деякі спірні та гострі дискусії серед депутатів.

Мова іде про питання електронних повісток, це питання найбільше викликає дискусії, тому що взагалі незрозуміло, як це буде реалізовано. Також є дискусії щодо чоловіків, які доглядають за особами з інвалідністю. Є дискусії щодо аспірантів, адже в урядовому законопроекті передбачено, що аспіранти, які вчаться на умовах контракту, підлягатимуть призову під час мобілізації. Спірні моменти з новими обмеженнями для чоловіків, які ухиляються від військового обліку. Зрозуміло, велика частина дискусії, ймовірно, стосуватиметься примусових заходів. Очевидно, що правок буде багато до другого читання, бо закон дискутивний, але будемо шукати порозуміння“, – наголосив нардеп.

Також Корнієнко додав, що серед його колег депутатів є велика підтримка нового законопроекту, тому його хочуть якнайшвидше прийняти, щоб врегулювати питання з мобілізацією, демобілізацією та іншими моментами, які хвилюють всіх Українців.

Слід зазначити, що сам законопроект про мобілізацію навряд чи набуде чинності раніше за березень, адже невідомо скільки триватимуть правки до закону. Крім того, документом передбачено перехідний період тривалістю в один місяць.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.