Apple визнала, що користувачі не поспішають переходити на новий iOS: в чому проблема

Компанія розкрила дані про поширення нових версій операційних систем iOS та iPadOS. Цифри вийшли цікавими — обидві прошивки показали протилежну динаміку порівняно зі своїми попередниками.

Розгортання iOS 17, як з’ясувалося, відбувається повільніше, ніж у iOS 16 за той же час з моменту релізу. На свіжу прошивку перейшли приблизно 76% користувачів iPhone, що підтримуються, проти 81% у попередньої версії. Якщо враховувати всі активні iPhone, то на частку iOS 17 припадає 66%, ще 23% працюють під керуванням iOS 16, і лише на 11% гаджетів встановлена більш стара версія прошивки.

З iPadOS 17 ситуація зворотна – її динаміка краще, ніж у попередниці. Наразі вона встановлена на 61% планшетів, випущених за останні чотири роки. Під управлінням iPadOS 16 працюють 26% пристроїв, і лише на 10% сучасних планшетів Apple встановлено іншу ревізію прошивки. Якщо враховувати всі активні iPad, то ці значення становитимуть 53, 29 та 18 відсотків відповідно.

Чому власники iPhone вважають за краще залишатися на старій версії прошивки, Apple не уточнює. Але наша редакція повідомляла що у новому оновленні дуже багато проблем, тому клристувачі і не поспішають оновлюватися.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.