Проблеми з електронним кабінетом призовника: чи зобов’яжують чоловіків мати смартфони

Обов’язковість володіння електронними засобами не визначена законом, зауважує юрист. Внаслідок впровадження електронного кабінету для призовників можуть виникнути непорозуміння та труднощі.

Юрист і експерт з питань підтримки ветеранів, Роман Лихачов, наголошує, що встановлення обов’язкового характеру електронного кабінету для військовозобов’язаних є неможливим, оскільки жоден закон не зобов’язує особу володіти смартфоном.

“В законодавстві не вказано, що людина повинна мати електронні засоби. Деякі люди навіть відмовляються від ідентифікаційного коду. Нещодавно суд визнав, що “Свідки Єгови” можуть не служити в армії, а обирати альтернативні служби. Тобто, другий нормативний акт, який би вирішував питання тих, хто не має смартфону або не може його придбати, не прийнятий”, – відзначає правозахисник.”

Нагадаємо, що, 16 січня, Рада остаточно ухвалила законопроєкт №10062 про створення Єдиного електронного реєстру військовозобов’язаних, впровадження сертифіката захисника та автоматичне отримання УБД. У новому законопроєкті про мобілізацію, який вчора уряд вніс до Верховної Ради, громадянам планують зобов’язати реєструвати електронний кабінет призовника-військовозобов’язаного, і повістки можуть надсилатися в електронний кабінет призовника.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.