Новий законопроєкт про мобілізацію: українців за кордоном зобов’яжуть стати на військовий облік

Мова іде про знятих з військового обліку громадян України.

У доопрацьованому законопроекті про мобілізацію зазначається, що деяка категорія громадян, які покинули країну, зобов’язані стати на військовий облік.

Це стосується тих чоловіків, які були зняті з військового обліку і в них була можливість покинули країну на строк три місяці.

Цих громадян планують зобов’язати “протягом 30 днів з дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України, якою встановлюються особливості ведення військового обліку громадян України, які постійно або тимчасово перебувають за кордоном, стати на військовий облік”.

Крім того, законопроект також передбачає, що такі громадяни мають право безперешкодно в’їжджати в Україну та виїжджати з неї під час воєнного стану, але кожні три місяці потрібно поновлювати дозвіл у військкоматі.

Нагадуємо, новим законопроектом також передбачено, що ТЦК зможе звернутися до суду, який вправі накласти на військовозобов’язаного, що ухиляється від мобілізації та військового обліку наступні обмеження:

– Арешт банківських рахунків і цінностей, що знаходяться на зберіганні в банках;

– Обмеження виїзду за кордон;

– Обмеження у праві керування автомобілем.

Раніше ми розповідали, що Верховна Рада планує розглянути законопроєкт про обов’язкову базову військову підготовку для чоловіків віком 18-25 років.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.