Тепер офіційно на iPhone з’являться сторонні магазини програм і платіжні системи

У зв’язку з новими антимонопольними нормами Євросоюзу Apple була змушена внести в роботу до iOS, Safari та App Store кілька знакових змін. Найпомітнішим з них є зняття заборони на використання альтернативних магазинів додатків. Компанія офіційно підтвердила список майбутніх нововведень та докладно розповіла про них на своєму офіційному сайті.

Зміни торкнуться лише користувачів iPhone та iPad на території країн, що входять до ЄС (27 регіонів). Вже відомо, що у сторонніх магазинах програм не буде комісії Apple. Але їх творцям доведеться заплатити американській компанії €0,5 за кожну установку платного софту за кожну першу установку на рік, якщо їхня кількість перевищує 1 мільйон.

Комісія для розробників тепер складе не 30%, а 10% (для переважної більшості розробників та передплат після першого року), або 17% за транзакції з цифровими товарами та послугами. Ще 3% доведеться віддати за обробку платежів усередині додатків – але цього можна уникнути, якщо використовувати сторонній сервіс оплати. Крім того, в магазині з’являться невластиві для iPhone програми – клієнти сервісів геймінгу хмарного (GeForce Now, Xbox Cloud та інші).

Safari в iOS теж довелося “посунутись”. Тепер при першому відкритті програми користувачі побачать екран вибору браузера за замовчанням. Сторонні розробники отримали можливість використовувати інших двигунів, крім WebKit. Нарешті, в iOS з’явиться підтримка альтернатив Apple Pay для оплати NFC.

Усі нововведення мають бути включені до складу iOS 17.4 та iPadOS 17.4, реліз яких заплановано на 7 березня поточного року. У регіонах за межами ЄС зазначені вище нововведення не анонсовані.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.