Влада має починати з себе: екснардеп про мобілізацію

Павло Кишкар, народний депутат VIII скликання, а зараз керівник батальйону вважає, що необхідно провести мобілізацію у кабінетах державних органів, де багато чоловіків, які чомусь мають бронь, хоча вони не вважаються критично важливим об’єктом.

Таку думку він висловив в ефірі Еспресо.

Влада повинна показати приклад з себе та показати людям, що мобілізація торкається всіх. Якщо дійсно провести ретельну роботу у кабінетах Міноборони, Генштабу, апарату НАБУ, ДБР та МВС, то чоловіків там більш ніж достатньо. Крім того, я наполягаю на необхідності технологічної мобілізації, тобто залучення українських виробників до виробництва надсучасної зброї. В нашій країні є проекти і виробничі потужності, але поки контракти підписані з невеликими виробниками.” – зазначив екснардеп.

Також Кишкар навів приклад, що у деяких керівників “Нафтогазу” є шість охоронців, і ці чоловіки мають дозвіл на зброю, тобто уже фактично підготовлені бійці. Також бронювати працівників може фізкультурно-спортивного товариства “Динамо”, хоча ні до сфери оборони чи критично важливого об’єкту воно не підпадає. Держава має переглянути правила бронювання.

Але загальний меседж – влада має вийти та сказати: давайте почнемо з себе і максимально мобілізуємось. Є жінки, є багатодітні, є чоловіки, яким 60 років, тому залучайте їх до роботи в органах влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів. Повірте, вони впораються. Якщо говорити про навчання, то чомусь солдат готовий померти за три місяці, а підготувати відповідального працівника у МВС, то кажуть, що якість кадрів буде дуже низькою. Буде все гарно з кадрами, просто почніть з себе як влада, – наголосив Павло Кишкар.

Раніше ми розповідали, які дані передадуть до електронного реєстру “Оберіг”.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.