Посилені рейди від ТЦК: ухилянтів чекають суворі часи

Новий закон про створення єдиного електронного реєстру військовозобов’язаних не врегульовує проблему вручення повісток на вулицях та інших громадських місцях співробітниками ТЦК та СП.

На сьогодні відомо, що приблизно 3 мільйони військовозобов’язаних чоловіків знаходяться в “тіні”, тому навіть створення електронного реєстру не вирішує питання щодо постановки їх на військовий облік. Адже чоловік може не користуватися державними послугами і працювати неофіційно, тому такого чоловіка потрібно шукати старими методами, а саме, на вулиці, в громадських місцях, вдома тощо.” – вважає очільник Черкаського ТЦК Ігор Табурець

Також він додав, що електронний реєстр допоможе тільки отримати більше інформації для працівників ТЦК, але все одно, щоб поставити чоловіка на військовий облік, потрібно фізично вручити йому повістку.

Є цифри і вони невтішні, за рахунок різних платформ, та рекрутинговим агенціям за останні два місяці було набрана 20 тисяч кандидатів, які побажали самі піти служити. Армія зараз потребує 500 тисяч, тому посилення мобілізації це вимушений крок, адже добровольців недостатньо, щоб перекрити потреби ЗСУ. З цього виходить, що в держави немає виходу і приходиться посилювати мобілізацію та писати нові закони.” – пояснює очільник Черкаського ТЦК

Нагадуємо, що в Верховній Раді уже другий тиждень йдуть дискусії, щодо нового мобілізаційного законопроекту №10378. 11 січня його відправили на допрацювання, адже депутати не хотіли голосувати за нові обмеження для чоловіків, які порахували антиконституційними, а саме : блокування банківських рахунків ухилянтів, заборона проведення операцій з нерухомим майном, заборона навчатися в автошколі тощо.

Як зазначив Міністр оборони України Рустам Умеров, законопроект допрацювали, врахували всі зауваження і готові винести у Верховну Раду на голосування ще раз. Які саме зміни внесли в законопроект поки невідомо, але в Кабінеті міністрів запевнили, що прибрали найскандальніші заборони для чоловіків.

Раніше ми розповідали, що уряд ухвалив зміни до правил бронювання чоловіків від мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.