В МВС розповіли скільки кримінальних справ відкрито за ухилення від мобілізації

Міністр внутрішніх справ Ігор Кременко заявив, що в Україні відкрито 9 тисяч кримінальних проваджень за статтею 336 Кримінального кодексу України – “ухилення від мобілізації”.

Про це чиновник повідомив в ефірі телемарафону.

Міністр зазначив, що кожна людина повинна виконувати свої конституційні обов’язки «чи то вдома, чи то на передовій».

Конституційний обов’язок кожного громадянина України після 24 лютого стати на військовий облік і бути готовим захищати батьківщину. Як не сумно казати, зараз багато чоловіків уникає мобілізації. Після першої повістки чоловік фактично відразу міняє місце проживання, йому легше сплатити штраф, чим стати на військовий облік. Але є й такі, які не являються по повістці більше трьох раз, на таких чоловіків відкривається кримінальне провадження і ними уже займається Нацполіція” – сказав Міністр.

Він також додав, що зараз розслідується близько 9 тис. кримінальних проваджень (щодо ухилення від мобілізації ), 2600 матеріалів уже направлено до суду. Це ст. 336 ККУ”.

Якщо раніше за ухилення від мобілізації переважно давали умовні терміни, то зараз уже переважно дають терміни з позбавленням волі. Адже дуже багато чоловіків розраховують, що умовним терміном вони “відмажуться від армії”.

Нагадаємо, що за статтею 336 ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Раніше ми розповідали, що в скандальному законопроекті № 10378, в якому обмежуються права чоловіків до максимуму, будуть внесені зміни перед голосуванням.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.