“Є побоювання”: новий закон про мобілізацію

Заступник голови фракції “Слуга народу”, народна депутатка Євгенія Кравчук повідомила, що в законопроекті № 10378 про мобілізацію будуть внесені деякі зміни перед голосуванням.

Про це вона розказала в ефірі телеканалу “Рада”.

За її словами цього тижня міжвідомча робоча група почне працювати над компромісним варіантом мобілізаційного законопроекту.

Ми врахували зауваження від Уповноваженого з прав людини. Тому деякі пункти в законі будуть змінені. Законопроект повинен бути справедливим та зрозумілим для всіх, щоб суспільство його сприйняло як належне – повідомила Євгенія Кравчук

Які сами пункти в законопроекті будуть зміненні депутатка не розповіла, лише сказала, що скоро все оприлюднять.

Нагадуємо, що в законопроекті № 10378 прописано нові обмеження чоловіків, які фактично суперечать Конституції України, а саме :

  • заборона виїзду за кордон;
  • заборона на проведення операцій з рухомим і нерухомим майном;
  • обмеження права на користування і розпорядження коштами та іншими цінностями;
  • відмова в укладенні кредитного договору, договору позики;
  • призупинення отримання пільг і послуг від держави.

Також в законопроекті сказано, що всі чоловіки протягом 60 днів повинні явитися у військкомат, у разі ухилення на нього накладаються вище перечислені заборони та автоматично він являється ухилянтом. Тому законопроект викликав велику хвилю обурення серед населення і міжвідомча робоча група повинна допрацювати його, щоб знайти компроміс для всіх.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.