Мобілізація в Україні посилилася: ще одна категорія людей може самостійно виписувати повістки

З посиленням мобілізації в Україні все більше органів влади залучають до неї. Тепер сільський голова може сам виписувати повістку та вручати її жителям територіальних громад, які ще не були призвані в армію.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умеров на Конгресі місцевих і регіональних влад у Львові

«Згідно з постановою Кабміну No352, сільський голова має право особисто складати та підписувати повістки». – зазначив Умеров

В Україні так склалося, що в селах мобілізація іде в рази краще ніж у великих містах. Це пов’язано з декількома факторами. Перша причина це – корупція у великих містах. Як ми знаємо, президент звільнив всіх обласних військкомів за корупцію, у багатьох знайшли мільйони на рахунках, адже дехто у відкриту надавав свої послуги.

Другий момент полягає в тому, що фактичне місце проживання міських жителів не завжди збігається із місцем прописки. Тому буває складно знайти військовозобов’язаних у будинках, де вони зареєстровані. У сільській місцевості таких проблем майже немає.

Тому у Верховній Раді вирішили розширити повноваження сільських голів, щоб ті могли допомогти проводити мобілізацію.

Нагадуємо, що 19 грудня президент Україні Володимир Зеленський розповів, що в армію у 2024 році потрібно мобілізувати додатково 500 тисяч осіб.

Раніше ми розповідали, що правила перетину для багатодітних батьків та людей з інвалідністю змінилися.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.