Чоловіків з інвалідністю перестали випускати з України: в чому проблема

В Державній прикордонній службі дали роз’яснення щодо недавніх проблем чоловіків з виїздом за кордон.

У мережі поширилися повідомлення про труднощі перетину кордону чоловікам з інвалідністю. За законом України люди з інвалідністю не підлягають мобілізації. Виключенням може бути чоловіки з інвалідністю третьої групи, які самі висловили бажання приєднатися до Збройних сил України.

На 30 грудня проблеми із виїздом спостерігаються на кордоні з Польщею. Прикордонники не випускають чоловіків навіть з документами, які свідчать про їх інвалідність. Також зазначено, нібито прикордонники не випускають осіб, які супроводжують людей з особливими потребами.

На прикордонних пунктах зараз утворилася велика черга. У Всіх чоловіків вимагають військово облікові документи, а тих у кого їх немає забороняють проїзд.

Зазначається, що відповідна вказівка була видана 29 грудня о 20:00, а саме, що тепер перетнути кордон можна тільки, якщо чоловік має з собою військово облікові документи і дозвіл з військкомату на виїзд.

Нагадуємо, що Головнокомандувач Валерій Залужний 25 грудня заявив, що придатність до служби повинна визначити ВЛК, а не група інвалідності. Тому скоріше всього тепер чоловіки, які мають групу інвалідності повинні пройти ВЛК і тільки після цього їм буде наданий висновок, чи можуть вони перетнути кордон або ж вони можуть бути придатні до військової служби.

Раніше ми розповідали, що в Україні офіційно запустили електронний реєстр військовозобов’язаних.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.