Чи може ФОП отримати відстрочку від мобілізації

В Україні ще досі ведуться дискусії, щоб дати ФОПам відстрочку від мобілізації, адже ці люди створюють робочі місця і підіймають економіку, але поки далі розмов діло не дійшло.

Про це розповів адвокат Ростислав Кравець в інтерв’ю ТСН.

Адвокат послався на закон України Про мобілізаційну підготовку, мобілізацію та постанову Кабміну № 76 і розповів, що ФОП не має права на відстрочку від мобілізації. Якщо йому дадуть повістку або його призвуть в армію, то він повинен планувати, як далі вести бізнес і кому доручити свої зобов’язання. Також ФОП не має права бронювати своїх працівників.

Єдина можливість для підприємця отримати відстрочку, це якщо він надає послуги, які поліпшують обороноздатності України, за умови, що договір оформлений з державним замовником.

Отже, якщо мобілізація торкнеться ФОПа, він повинен подумати про своїх співробітників та як його підприємство повинно працювати далі. Назначити на період служби іншу особу, яка буде вести його діяльність і сплачувала зарплату робітникам.

Раніше ми розповідали, що тепер сільський голова може не тільки видавати повістки за дорученням військкомату, але й сам виписувати їх.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.