Чому в сільській місцевості мобілізація більш інтенсивна, ніж у місті

У селах та маленьких містечках мобілізація проводиться більш інтенсивно, ніж у великих мітах. У Верховній Раді вказали на причини такої тенденції.

Член комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська зазначила, що декілька факторів впливають на таку тенденція, це корупція у великих містах набагато більша і те що в мегаполісах люди не завжди живуть де приписані.

Депутат наголосила, що за законом повістки повинні вручатися особисто. Документи можна видавати безпосередньо за місцем проживання.

Люди, які живуть у сільській місцевості, фактично перебувають за місцем прописки. Людей у місті складніше знайти, вони часто живуть не там де зареєстровані. Тому вручити повістку за місцем проживанням у великих містах набагато складніше “, – пояснила народна обраниця.

Також Бобровська розповіла, що в містах більш розвинута корупційна складова, приклад цьому одеський військком, який став мільйонером за перший рік війни. За словами депутатки, у регіоні добре розвинена мережа російської агентури, а також виникають труднощі в роботі з корумпованими керівниками. Вона зазначила, що уже розкрито сотні схем ухилення від мобілізації, які проводилися через військкомат.

Соломія Бобровська назвала найголовніші проблеми мобілізації в Україні. Однією з них є комплектація за принципом кількості, а не якості. Також у суспільстві у багатьох в голові уже склалася думка, що гірше уже не буде і що навіть скоро буде перемога, але це вкрай невірне міркування. Цивільні не представляють масштаби війни і вона триватиме ще довго. Тому багатьох чоловіків прийдеться мобілізувати, щоб захистити батьківщину від навали росіян.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.