Ці 3 групи українців призвуть з 1 січня, мобілізація набирає обертів

Воєнний стан в Україні продовжили до 14 лютого 2024 року, а це означає, що і мобілізація в Україні триватиме.

Кого призиватимуть до кінця року

Як інформує “УНІАН“, до кінця року на службу можуть призвати наступні категорії громадян:

  • Чоловіки віком від 18 до 60 років зі статусом “придатний” та “обмежено придатний”, за умови наявності військового досвіду;
  • Чоловіки віком від 27 до 60 років, зі статусом “придатний” та “обмежено придатний”, за умови відсутності військового досвіду.

Також чоловіки віком 18 до 27 років без бойового досвіду можуть підписати контракт зі Збройними силами України. Люди з інвалідністю, мають право проходити службу за місцем проживання.

Швидше за все, наступного року правила призову залишаться такими ж, а завдяки використанню навичок рекрутерів стануть гнучкішими.

Мобілізація українських жінок може відбуватися лише на добровільній основі за умови, що вони не старші 60 років. Як проходитиме мобілізація жінок в Україні 2024, поки невідомо.

Мобілізація студентів в Україні у 2024 році

У Верховній Раді до нового року обіцяють прийняти закон, який позбавить студентів відстрочки від військової служби. Адже як виявилось понад 100 тисяч чоловіків так уникають мобілізації.

В Міністерстві освіти дали статистику, що у 2021 році студенти,  які навчалися на денній формі у віці 30+ років, нараховувалося до 3000 осіб. У 2023 році ця цифра перетнула 60 тисяч. А якщо врахувати тих чоловіків, які почали здобувати другу вищу освіту у 25 – 29 років, то ця цифра перетинає позначку 120 тисяч.

У Верховній Раді такий спосіб ухилення від призову військової служби вважають – легальною корупцією, тому хочуть проголосувати за закон, щоб виправити це.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.