В Україні відбулися значні зміни в правилах продажу валюти та переказу доларів і євро

Національний банк України (НБУ) з 1 грудня повністю зняв обмеження з продажу банками та небанківськими фінансовими установами готівкової валюти. Це рішення розширює можливості громадян щодо отримання та обміну готівки в іноземній валюті без обмежень, які діяли раніше.

В Національному банку України (НБУ) зазначили, що це сприятиме зменшенню різниці між готівковим і безготівковим курсами, що є в країні та підвищить стабільність валютного ринку.

Крім того, розширено перелік послуг, які дозволяють здійснювати транскордонні перекази громадянам, сюди входять учасники бойових дій, які отримали поранення та потребують лікування або відновлення здоров’я за межами України.

Нацбанк також дозволив здійснювати перекази за оплату послуг, які нерозривно пов’язані із навчанням українських студентів за кордоном. Зокрема, оплату за проживання, отримання візи на період навчання, проїзд від гуртожитку до навчального відділення, харчування, страхування, медичні послуги.

Нагадаємо, на початку жовтня НБУ оголосив про перехід на гнучкий курс долара. Регулятори зобов’язалися обмежити курсові коливання та не допустити різкого знецінення та різкого підвищення курсу гривні.

Раніше ми повідомляли, що скоро в “Дії” з’явиться ще більше важливих документів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.